Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

INretail vindt lockdown desastreus voor winkeliers

Brancheorganisatie INretail noemt de impact van de lockdown 'gigantisch' en vreest voor de toekomst van duizenden ondernemers in de retail. Steunmaatregelen voor de ondernemers zijn noodzakelijk.

INretail is niet gelukkig met de gisteren afgekondigde lockdown waardoor bijna alle winkels hun deuren moeten sluiten. De impact voor de getroffen winkeliers is groot en de brancheorganisatie vindt dat 'de overheid met een passend maatregelen pakket over de brug moet komen nu de situatie zo dramatisch is gewijzigd.' Want 'voor veel ondernemers zijn de aangekondigde maatregelen voorbij de grens van wat ze kunnen dragen', aldus INretail in een persbericht.

Click & collect
INretail vindt dat winkels die wel open mogen blijven, denk aan supermarkten en drogisterijen, nu niet mogen gaan stunten met aanbiedingen of hun non-food assortiment gaan uitbreiden zodat de gesloten winkels ook indirect nog eens worden getroffen. Ook vindt de branchevereniging dat het op afspraak ophalen van bestelde goederen niet voorbehouden mag blijven aan alleen bouwmarkten. 'Consumenten kunnen dan thuis bestellen en in de winkel op een afgesproken tijdstip hun al betaalde aankoop ophalen. Dat helpt heel veel ondernemers en verlaagt de enorme druk op webshops', aldus INretail.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten