Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

INretail wil openingstijden winkels aanpassen

Branchevereniging INretail vindt dat retailers hun winkeltijden moeten aanpassen aan het koopgedrag van consumenten. Het betekent onder meer dat op zaterdag de winkel langer zou moeten openblijven.

Volgens INretail verschuift het koopgedrag steeds meer naar het weekend en de avonduren. Op maandag en dinsdag is het rustig en winkeliers moeten iets doen met die pieken en dalen, vindt de brancheorganisatie. Zij komt tot de ‘conclusies’ na analyse van een groot aantal pin- en iDealbetalingen. Die betalingen laten zien dat naarmate de week vordert mensen meer aankopen doen. Op maandag en dinsdag schaffen consumenten het minste aan. De meeste aankopen worden gedaan op zaterdagmiddag.

Verschuiving openingstijden
Volgens Paul te Grotenhuis, woordvoerder bij Inretail, is het daarom vreemd dat winkels op zaterdagmiddag al om 17.00 uur dichtgaan. Hij denkt dan ook dat het verstandig is de openingstijden op zaterdag te verlengen waardoor winkelen meer een dagje uit wordt. ‘Als je bijvoorbeeld de winkels tot 19.00 uur openhoudt, kunnen mensen na het winkelen een hapje eten en daarna nog naar de film. Op die manier creëer je een aantrekkelijk centrum.’ En die rustige maandag en dinsdag? ‘Dit zou zomaar het nieuwe weekend voor ondernemers kunnen worden’, aldus Te Grotenhuis.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten