Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

INretail wil Nederland van de pauzestand

Brancheorganisatie INretail roept het kabinet op om Nederland 'van de pauzestand te halen.' De winkels moeten open en dat kan op een veilige manier, zo stelt INretail. Morgen gaat INretail plannen hiervoor aanbieden aan het kabinet.
 


Brancheorganisatie INretail is het beu dat de niet-essentieel winkels nog steeds gesloten moeten blijven en voert de druk op het kabinet op om de coronamaatregelen te versoepelen. INetail voelt zich daarbij gesteund door burgemeesters die 'in de bres springen voor hun lokale ondernemers', aldus een vandaag verschenen persbericht. Ook stelt INretail dat er in de samenleving draagvlak is om terug te gaan naar 'een normaler leven met open winkels.' Ook wordt gewezen naar Nederlanders die massaal de grens naar België en Duitsland oversteken om daar te gaan shoppen. Met andere woorden: de winkels moeten open want de consumenten willen dat en voor de winkeliers is het noodzaak.

Maatregelen op de winkelvloer
INretail zegt dat veilig winkelen mogelijk is door te voldoen aan de 'gebruikelijke hygiënemaatregelen', het bewaren van voldoende afstand in de winkels en het gebruik van mondkapjes. 'Het is een aanpak die tegelijk ook een oplossing is voor de lange termijn en voorkomt dat we van lockdown naar lockdown gaan. Dat is belangrijk, want corona blijft voorlopig nog rondwaren en de mensen willen hun normale leven terug.' De brancheorganisatie accepteert dat consumenten mogelijkerwijs hun QR-code moeten laten zien waarmee ze kunnen aantonen gevaccineerd te zijn. Eind vorig jaar noemde INretail dat onrealistisch omdat winkeliers daarvoor teveel tijd zouden kwijt zijn en daarvoor geen 'opgeleid personeel' zouden hebben.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten