Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

INretail wil ruimere openingstijden winkels

INretail wil ruimere openingstijden voor winkels om zo het bezoek te spreiden nu vanwege de coronamaatregelen de winkels om 20.00 uur moeten sluiten. Wat betreft mondkapjes is het advies: gebruik ze.
 


Winkels moeten om 20.00 uur sluiten, zo liet premier Rutte weten tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag waarin nieuwe maatregelen werden aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Brancheorganisatie INretail pleit ervoor om te kijken of de 'verloren uren' op een andere dag kunnen worden ingezet waardoor het bezoek beter gespreid kan worden. De horeca gaat in ieder geval voor de komende twee weken volledig dicht en dat geldt ook voor horeca in winkels, dus ook koffiecorners en varianten hierop.

Mondkapjesverplichting
Het al dan niet gebruiken van (niet-medische) mondkapjes is voor INretail een uitgemaakte zaak: gebruik ze voor het personeel en wees er op bedacht dat het nu nog een 'dringend advies' is voor bezoekers, maar dat dit waarschijnlijk op korte termijn verplicht wordt. Daarom raadt de brancheorganisatie aan om deze nu vast aan te schaffen, ook voor het geval klanten deze niet bij zich hebben. INretail directeur Jan Meerman pleitte al eerder voor een mondkapjesverplichting omdat discussies met klanten over het wel of niet dragen hiermee wordt voorkomen. Volgens Meerman leidt de onduidelijkheid ook tot een enorme terugval in de omzetten bij de winkeliers, vooral in de centra van de grote steden.

In gesprek met Rutte
Aanstaande vrijdag gaat de overheid in gesprek met de detailhandel om te kijken om de afgekondigde en wellicht nog te nemen maatregelen te bespreken. INretail doet alvast een oproep aan ondernemers en werknemers om 'van veiligheid en spreiding een nog grotere topprioriteit te maken.'

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten