Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

INretail wil verlenging NOW-regeling voor woonwinkeliers

Branchevereniging INretail wil verlenging van de NOW-regeling die officieel eind mei afloopt. Want door de coronacrisis zullen de komende maanden de omzetten bij de winkeliers sterk achterblijven, zo stelt INretail.

De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. De NOW-regeling loopt eind mei af en INretail wil dat de regeling ook daarna moet kunnen worden voortgezet. Nu worden goederen uitgeleverd die maanden geleden zijn, besteld en is er nog wat omzet, maar omdat de consument de hand op de knip houdt, gaat die na mei sterk dalen, stelt INretail.

Plannen ontwikkelen
Het verlengen van de regeling zorgt volgens INretail voor rust die woonondernemers kunnen gebruiken om 'corona-bestendige business plannen' te ontwikkelen. 'De coronacrisis is nog lang niet voorbij. De anderhalve meter economie is een uitdaging die we aangaan. Hulp van de overheid door verlenging van het noodmaatregelenpakket is in deze overgangsfase keihard nodig. Werkgelegenheid mag zeker nu niet onnodig verloren gaan', aldus de brancheorganisatie.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten