Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

INretail ziet af van hoger beroep tegen de Staat

INretail trekt het hoger beroep tegen de Staat in om de gedeeltelijke winkelsluiting aan te vechten. De branchevereniging reageert hiermee op aangekondigde versoepelingen om op 21 april winkels weer te kunnen openen.
 


'Nu er versoepelingen aan lijken te komen, hebben we besloten het hoger beroep niet door te zetten', laat INretail weten. Begin maart spande de brancheorganisatie een kort geding aan om de gedwongen winkelsluiting aan te vechten en te pleiten voor heropening van winkels, maar dat werd door de rechter afgewezen. Hierop overwoog INretail om in in hoger beroep te gaan en werd een zware lobby gestart om dit voor elkaar te krijgen. Met de onlangs door het kabinet aankondigde versoepelingen ziet de belangenorganisatie af van verdere stappen.

Stapsgewijze versoepeling
Sinds de medio december 2020 afgekondigde lockdown en de daarmee verplichte sluiting van zogeheten niet-essentiĆ«le winkels voert INretail actie voor minder stringente maatregelen. In februari werd click en collect toegestaan (winkelen en ophalen na telefonische of online afspraak) en in maart kwam daarbij winkelen op afspraak. Volgens INretail bieden deze maatregelen in de praktijk onvoldoende soelaas en is veilig winkelen mogelijk als het gedaan wordt volgens een vorig jaar ontwikkeld protocol dat enige tijd succesvol heeft gefunctioneerd. Nu verdere versoepelingen aanstaande zijn, lijkt dit protocol weer van stal gehaald te worden.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten