Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

INretail enthousiast over nieuwe voorzitter VNO-NCW

Brancheorganisatie INretail ziet het wel zitten met Hans de Boer, de nieuwe voorzitter van VNO-NCW. De Boer pleit voor ‘bruisende binnensteden’ en subsidie voor starters op de woningmarkt.

INretail zie de zon al schijnen voor de woonbranche en zeker voor retailers. Hans de Boer, de kersverse voorzitter werkgeversorganisatie VNO-NCW,  pleit voor een fikse stimulering van de binnenlandse economie met bruisende binnensteden en een subsidieregeling voor de woningmarkt. ‘Hiermee toont De Boer in de eerste dagen van zijn voorzitterschap zijn hart voor de detailhandel’, laat INretail weten op de eigen Facebookpagina. INretail suggereert dat deze uitspraken van De Boer te maken hebben met het gesprek dat zijn voorganger Bernard Wientjes een maand geleden had met Jan Meerman, de voorzitter van INretail.

Subsidie voor starters
De Boer heeft een ‘groeiplan’ voor Nederland en INretail citeert met graagte zijn uitspraken: ‘Voor onze economie is het cruciaal om de woningmarkt aan de praat krijgen. Dat kan vrij simpel. Een gemiddelde koopwoning in Nederland kost 250.000 euro. Dat is 100.000 euro voor de grond, 100.000 voor het huis zelf en 50.000 euro btw. We hebben goed nieuws voor het kabinet: ‘we gaan de komende twee jaar de helft van de 50.000 euro als subsidie geven aan starters op de woningmarkt. Dan krijgen we het treintje meteen aan het rijden. Er worden weer bankstellen gekocht, de schilder kan aan het werk.’

Bruisende binnensteden
Ook pleit De Boer voor ‘bruisende binnensteden’ en dat is volgens INretail geweldig nieuws voor de detailhandel. INretail: ‘Naar de smaak van De Boer krijgt de binnenlandse economie pas echt een boost, als consumenten langer in de binnensteden willen verblijven om een leuke tijd te hebben en geld uit te geven. Hij maakte duidelijk dat we niet nog eens vijf jaar kunnen aanrommelen, maar dat we volop moeten investeren in de aantrekkelijkheid van de winkelgebieden in de steden. De Boer: ‘En ik weet als ik dit zeg, dat er wel weer een paar hoogleraren roepen dat dit niet kan. Bij deze roep ik het kabinet op om niet te luisteren naar de hoogleraren, maar naar Hans!’, aldus een enthousiaste brancheorganisatie.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten