Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Inspelen op de actualiteit

Komend weekend wordt het warm, zo is de voorspelling. Goed weer voor de barbecue, zondag een mooie Vaderdag en ’s avonds kijken naar Portugal – Nederland. En misschien dat een van de kinderen een leuk eindexamenfeest heeft te vieren. Wat doe je daarmee als woonretailer?

Ver vooruit kijken kun je ondernemer in de woonbranche nauwelijks vanwege macro-economische en politieke onzekerheden. Als je dat toch doet, dan word je daar niet vrolijk van. De economische vooruitzichten zijn niet goed en de huizenprijzen zullen verder dalen in 2013 én 2014, zo verwacht De Nederlandsche Bank  Anticiperen op de toekomst is lastig, dus kun je beter inspelen op de actuele situatie. Dus nú iets doen. 

Eindexamen
De voortekenen zijn gunstig. De temperatuur stijgt deze week en het wordt waarschijnlijk een weekend met mooi weer, hoewel het kan gaan onweren. De supermarkten zullen er rekening mee houden. Deze week komt de eindexamenuitslag voor duizenden leerlingen in het middelbaar onderwijs en dat zal in veel gezinnen reden zijn voor een feestje. Wie nog even verder kijkt, weet dat binnenkort een hele schare basisschoolleerlingen overstapt naar de middelbare school. 


Dus maakt V&D een Schoolcampus waar kinderen hun agenda’s, tassen, schriften, linialen en woordenboeken kunnen aanschaffen. Op de site van V&D zie ik dat daar ook noodzakelijke producten als smartphones, gadgets en fietsen bij horen. Je kunt ook online behang van PiP en Little Diva bestellen. Zo te zien de enige interieurproducten. 

Huiswerk maken
Eigenlijk is dat vreemd. De overgang van basis- naar middelbare school betekent ineens iedere dag huiswerk maken en impliceert een eigen domein om dat goed te kunnen doen. Bureau en bed zijn natuurlijk al aanwezig, maar misschien is die schoolovergang net het zetje dat ouders prikkelt om iets nieuws voor hun zoon of dochter aan te schaffen. Ik zie dat echter nooit aangekondigd door een woonretailer.

Ideale slaapkamer ontwerpen
Waarom geen leuke actie voor die brugpiepers? Waarom niet wat extra’s of een korting op een nieuw bed of bureau bij het trots laten zien van het diploma? Waarom geen ‘schooloverstap-metamorfose’ in de winkel of etalage visualiseren? Waarom niet leerlingen via de krant (voor de ouders) of via twitter (voor de kids) uitnodigen om zelf kun ideale slaapkamer te ontwerpen?

En waarom geen leuke voetbalstoel voor vader? 

Aribert Guiking  
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten