Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Interface lanceert houttapijt

De nieuwste collectie tapijttegels van Interface luistert naar de naam Touch of Timber. Het zijn 'planken'  met de uitstraling van hout. De plank bestaat uit gerecycled garen dat vastgezet wordt met  een milieuvriendelijke lijmlaag.

'Klanten willen de uitstraling van een natuurlijke vloer, maar harde materialen zijn niet altijd een praktische oplossing voor commerciële ruimtes waar geluidsoverlast een probleem kan zijn. Touch of Timber is de perfecte oplossing door de onderscheidende esthetiek, het fantastische voetcomfort en de akoestische voordelen', aldus Mandy Leeming, Design & Development manager bij Interface. Vandaar dat de tapijtplank van 100 x 25 cm het aanzien heeft gekregen van een houten plank.

Lijm uit autoruiten
Het gebruikte garen van leverancier Aquafil bestaat voor 100% uit gerecycled materiaal en voor de de tussenlaag tussen vezels en backing is gebruik gemaakt van PVB (polyvinylbutyral), afkomstig uit autoruiten. Dit PVB is een laminaat dat gebruikt wordt om te verhinderen dat de ruiten versplinteren. Via een ingewikkeld procedé haalt Interface dit eruit. Normaal gesproken wordt voor de verlijming van  tapijt latex gebruikt dat bij productie zorgt voor een hogere CO2 uitstoot. Het gebruik van deze specifieke garens en lijm voor de tapijtplanken past in het streven van Interface om bij de productie van vloerbedekking zo weinig mogelijk het milieu te belasten.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten