Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Interieur Collectie Dagen groeit in kwaliteit en in de breedte

De gisteren afgesloten lieten zien dat professionals in de woonbranche profiteren van de verbeterde huizenmarkt.Interieur Collectie Dagen 

Met zo'n 130 exposanten was de beurs in de Evenementenhal in Gorinchem aanmerkelijk groter dan vorig jaar, zowel in aantal deelnemers als in oppervlakte. Ook de diversiteit van het aanbod is gegroeid. Bezoekersaantallen zijn nog niet bekend, maar gezien de geluiden bij diverse exposanten lijkt de beurs een succes te zijn. Met een breed aanbod is het inmiddels de meest complete vakbeurs in Nederland voor woonwinkeliers, exclusief meubelen.

Verbreding aanbod
Grote vernieuwingen of bijzonderheden bood de beurs niet, maar voor veel bezoekers is het een prima gelegenheid om kennis te maken met een breed aanbod dat up to date is. Van pure vloerenbeurs is het aanbod aanmerkelijk verbreed waarbij met name het aandeel meubel- en gordijnstoffen groeide en vooral het grote aantal aanbieders van leer en kunstleer opviel. Ook het aanbod raamdecoratie en buitenzonwering steeg.

Fraai beursbeeld
In de oorspronkelijke opzet van de beurs was het de bedoeling dat standhouders zoveel mogelijk gebruik zouden maken van standaard stands, maar de afgelopen jaren zijn steeds meer deelnemers daar vanaf gestapt en verkiezen zij een eigen ontwerp. Het gevolg is grotere en vooral mooiere stands wat het beursbeeld als geheel ten goede komt. Ook de aankleding als geheel was beter dan in voorgaande jaren en het lijkt er op dat de overname, twee jaar geleden, door Easyfairs zijn vruchten begint af te werpen.

Plussen en minnen
Sterk punt van de beurs waren de wedstrijden Parketleggen, Woningstofferen en Meubelstofferen hoewel dat laatste element letterlijk in een kleine hoek gedrukt stond. De wedstrijden trokken veel bekijks. Hoe dat zit met de lezingen die iedere dag werden gegeven, is niet duidelijk. Soms goed, soms minder bezocht en hetzelfde geldt voor de waardering van de lezingen, zo laat Mascha de Bruin, commercieel manager van de Evenementenhal, weten.

Vergroting beursvloer
Volgens haar kan de beurs letterlijk nog groeien doordat er een verbouwing aankomt waardoor de vloeroppervlakte in het voorjaar met 2.000 m2 wordt vergroot. Mocht de beurs uit zijn jasje groeien dan zijn ook andere locaties mogelijk, aldus De Bruin.

Tijdstip beurs
Al met al was het een geslaagde beurs hoewel het tijdstip minder gelukkig was vanwege meerdere andere beurzen. Er is duidelijk stevig acquisitie gepleegd en het brede aanbod is voor de bezoeker prettig. Of iedere standhouder datzelfde kan zeggen, is de vraag gezien de soms nogal rustige stands.

Blik in de toekomst
Ook is het de vraag hoe het volgend jaar zal zijn omdat de hausse aan verhuizingen – reden waarom het met veel woonretailers en zzp-ers in de woonbranche nu goed gaat – sterk afneemt vanwege het geringe huizenaanbod. Ook profiteer de beurs van de florerende economie, maar in het recente verleden bleek de beurs, die zich als InCoDa wil profileren, behoorlijk conjunctuurgevoelig. 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten