Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Interieuradviseur in documentaireserie over ondernemerschap

Interieuradviseur Güler Berk is een van de vier ondernemers die wordt gevolgd in de documentaireserie Hart voor de zaak. In de serie krijgen de ondernemers hulp van een persoonlijke coach in hun zakelijke en persoonlijke ontwikkeling. Vanavond op NPO 2 is de eerste aflevering.

Hart voor de zaak is een zesdelige tv serie waarin jonge ondernemers met uiteenlopende culturele achtergronden en werkzaam in verschillende branches een jaar lang worden gevolgd. Zij willen hun hart volgen en een eigen zaak opzetten, maar hoe doe je dat? Om dit te realiseren krijgen zij ondersteuning van een eigen coach in hun persoonlijke en zakelijke groei. Een van de deelnemers is Güler Berk. In de serie, die in 2015 werd opgenomen, is te zien hoe zij de YurtCollection opbouwt en de YurtStore opent, een winkel in Den Haag met meubels en woonaccessoires.

Zijderoute als verbindend element
Berk realiseert met de YurtCollection en de winkel haar droom: een platform opzetten waarbij ontwerpers die wonen in landen langs de Zijderoute (van Venetië tot Mongolië) hun producten kunnen samenbrengen en verkopen. Daarbij gebruiken de designers materialen en dessins die afkomstig of geïnspireerd zijn uit het land van afkomst, maar passen bij de westerse smaak. ‘Ik wil graag de achtergrond van de producten, de gebruikte materialen en technieken vertellen’, aldus Berk. Momenteel ligt het zwaartepunt bij designers uit Turkije, maar er zijn vergevorderde contacten met mensen uit Iran en Irak. De naam YurtCollection en YurtStore verwijzen naar haar eigen roots; yurt betekent in het Turks ‘thuis’.

Groei-ondernemer
Berk (een Turkse naam) wordt in de documentaire serie aangekondigd als interieurdesigner, maar noemt zichzelf  interieuradviseur. Voor haar start als zelfstandig ondernemer werkte zij zes jaar als accountmanager bij kantoorinrichter Ahrend en klopte voor haar idee vergeefs aan bij bestaande woonwinkels. Om haar dromen te verwezenlijken legde zij contact met de Dutch Dream Foundation, een organisatie die ‘groei-ondernemers’ en managers uit het bedrijfsleven bij elkaar brengt en ondersteunt. Het vijfjarig bestaan van de stichting was de aanzet tot het maken van het tv-programma.

De uitzending Hart voor de zaak is te zien op NPO 2, 19.25 uur.

Zie ook: www.yurtcollection.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten