Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Robuust Amsterdam introduceert circulaire matras

Als aanvulling op de zelf ontwikkelde bedframes levert het label Robuust Amsterdam nu ook circulaire matrassen. Het past in de filosofie om duurzame materialen te gebruiken.

De circulaire matras is gemaakt van polyester en een pakket stalen pocketveren. Ook de tijk en de rits zijn gemaakt van polyester en de onderkant is voorzien van vilt. De diverse lagen zijn aan elkaar verlijmd met behulp van Niaga-technologie, een speciale lijm waardoor bij verwarming de diverse lagen makkelijk van elkaar zijn te scheiden. Daardoor is recycling relatief makkelijk omdat er monomaterialen overblijven die herbruikbaar zijn. Aan de matras zit een label met een QR-code waarmee je het materialenpaspoort kunt uitlezen waardoor een recyclaar direct weet om welke materialen het gaat.
 


Groei in coronatijd
De matras is een aanvulling op de stalen bedframes die Robuust Amsterdam eerder in eigen beheer ontwikkelde. Naast een 'gewone' uitvoering is het bed ook verkrijgbaar als opvallend hemelbed en omdat Robuust Amsterdam sterk online aanwezig is én mensen in coronatijd ook duurdere producten online bestelden, kreeg het label relatief veel aandacht. 'Mensen vroegen waar ze een bijpassend matras konden kopen en daarom zijn wij op zoek gegaan naar een leverancier die past bij onze filosofie om duurzame materialen te gebruiken en duurzame producten te ontwikkelen, vertelt Job Althof, mede-oprichter van het label.

Samenwerking met bekende matrassenfabrikant
Zo kwam hij terecht bij een matrassenfabrikant in het oosten des lands die eerder een circulaire matras ontwikkelde en de matras die Robuust Amsterdam nu op de markt brengt is min of meer hetzelfde. 
De bedden en matrassen van Robuust Amstrdam zijn online verkrijgbaar en fysiek te zien bij de Bijenkorf en Loods 5. Ook heeft het bedrijf een eigen showroom in Amsterdam.

Meer informatie: www.robuust.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten