Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Interior Innovation Award voor Nederlandse bedrijven

Wood & Washi, Cascando en De Vorm zijn onderscheiden met een Interior Innovation Award. De prijs is een initiatief van de beurs IMM en de German Design Council.

Wood & Washi kreeg de onderscheiding voor Turnalux, ontworpen door Eric Fonville, creatief brein en eigenaar van het bedrijf. Turnalux is een systeem met houten horizontale jaloezieën waarbij iedere lamel individueel instelbaar is in drie standen; schuin naar boven, schuin naar beneden of horizontaal. Zo wordt het mogelijk om het binnenvallende licht of het zicht aan te passen. Met een vingerbeweging breng je de lamel in de gewenste stand, met licht schudden van het totale systeem vallen deze in de neutrale stand. Turnalux is eenvoudig te monteren en er zijn geen bedieningskoorden voor nodig. Daardoor hoeft er geen speciale voorziening getroffen worden om deze koorden ‘weg te werken’, een Europese eis die sinds vorig jaar geldt. Binnen de eigen categorie werd Turnalux verkozen tot Best of Best.

Gerecyclede PET-flessen
Datzelfde geldt voor de LJ series, een lijn kuipstoelen van meubelfabrikant De Vorm. De kuip is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Deze zijn zodanig bewerkt dat er vezels van gemaakt kunnen worden waarna deze worden gebruikt om er ‘vilt’ van te maken. Diverse lagen vilt worden op elkaar gelegd en geperst in een mal waardoor de vorm ontstaat. Deze is van zichzelf zo stevig dat er geen frame of andere verstevigingsmiddelen nodig zijn om het een stevige en stabiele structuur te geven. Op zich is de stoel ook weer te recyclen. Het ontwerp is van designer Laurens van Wieringen.

Roomdivider
Een ‘gewone’ Interior Innovation Award (dus geen predicaat Best of Best) was er voor de Pillow Space, een roomdivider van kantoormeubelspecialist Cascando. Het product absorbeert omgevingsgeluiden en is in de standaard versie een gesloten geheel. Optioneel kan het worden voorzien van jashaken, tijdschrifthouders en zelfs een LCD‚Äźscherm. De binnenkant kan uitgevoerd worden met een garderobestang, schappen, brochurehouders, lockers en eventueel afgesloten met een deur. Voor de lage uitvoeringen is ook een geïntegreerde plantenbak mogelijk. Er is een brede keuze uit afmetingen, stoffen en kleuren. Het is een ontwerp van Robert Bronwasser.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten