Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Interzum aan basis van innovaties in interieurbranche

Interzum is dé toeleveringsbeurs voor producenten van meubels, bedden en andere interieurproducten. De tweejaarlijkse beurs staat aan de basis van innovaties in de interieurbranche.

Vernieuwingen in de meubelindustrie, de interieurbouw en de matrassenindustrie beginnen veelal bij hun toeleveranciers. Innovatieve stoffen en schuimen, bijzondere oppervlakte technieken, moderne snijmethoden, ingenieuze constructies en nieuw ontwikkelde materialen zijn op Interzum te zien. De beurs in Keulen (5 t/m 8 mei) wordt tweejaarlijks gehouden en draagt met recht het predicaat Innovationsmesse. Aanbieders van halffabricaten en machinefabrikanten laten op de beurs zien hoe zitmeubelen, bedden, kasten en vloeren er in de nabije toekomt uit zullen zien.

Materialen en structuren
De beurs is verdeeld in diverse segmenten waarbij een drietal piazza’s een belangrijke rol spelen. Op de Piazza ‘Materials & Nature’ vindt de bezoeker een overzicht van oppervlakten, structuren, fineren en natuurlijke materialen. Op de Piazza ‘Textile & Machinery’ worden machines getoond die met name gericht zijn op textielverwerking en iedere dag zijn er workshops waarbij de machines worden gedemonstreerd. Tenslotte is er de Piazza ‘Innovation of Interior’ waar (toekomstige) materialen en projecten worden getoond, vooral gericht op (interieur)architecten en designers.

Aandacht voor 3D printing
Interzum geeft ruim aandacht aan 3D printen. Er is een speciale tentoonstelling en een congres over de ze nieuwe productiemethode. Ook zijn er (op 4 mei) diverse workshops gerelateerd aan hout, zoals lijmtechnieken, nieuwe materialen, speciale oppervlaktetechnieken en laksystemen voor vloeren.
Tijdens de beurs wordt de Interzum award uitgereikt, een prijs voor intelligente materialen & design. Op 6 mei is er en speciale dag voor binnenhuisarchitecten. Daarnaast zijn er tijdens de beurs in Keulen zijn er talloze specifieke workshops, voordrachten, demonstraties en lezingen.

Meer informatie: www.interzum.de

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten