Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Interzum: dé beurs voor innovaties in de interieurbranche

Interzum is een echte innovatiebeurs. Vernieuwingen in de meubelindustrie en bij matrasfabrikanten beginnen veelal bij hun toeleveranciers. 

De tweejaarlijkse Interzum in Keulen (15 t/m 16 mei) is gestructureerd rond een drietal pijlers: Materials & Nature, Function & Components en Textile & Machinery. Binnen deze drie pilaren bevinden zich ongeveer 1500 exposanten die zich richten op de meubelindustrie en interieurbouw. Uitklapsystemen voor relaxfauteuils, verlichting in kasten en bedden, bijzondere stoffen voor zitmeubelen of innovatieve schuimen voor matrassen vinden hun oorsprong op Interzum. Meubelproducenten die ‘innovatieve producten’ lanceren, hebben vaak geshopt op Interzum en niet voor niets is de pay off van de beurs ‘De toekomst begint hier’.

Bijzonder textiel
Een belangrijk onderdeel van de beurs betreft oppervlaktetechnieken en bijbehorende materialen. Talloze soorten fineer en talloze andere soorten afwerkingen zullen te zien zijn. In hal 6 is een speciaal plein (piazza) ingericht met bijzondere oppervlaktes. In 10.2 is zo’n piazza met bijzonder textiel. Daarbij gaat het om klimaat regulerende stoffen, weerbestendige stoffen voor buitengebruik en ook machines voor het efficiënt snijden van schuim en leer. Nieuw in 10.2 een straat voor textiele productie. Hier kan de bezoeker kennismaken met machines, CAD- software, CAM-producten voor het maken van flexibele materialen en industriële naaitechnologie. Dagelijks worden hier demonstraties gegeven.

Duurzame materialen
Er is veel aandacht voor smart sustainable materials: duurzame materialen van de toekomst. In 4.2 is een plein ingericht onder de naam Innovation of Interior met intelligente en duurzame stoffen voor de meubelfabricage en bouwbranche. Daarbij gaat het onder meer om lichtgewicht materialen, luchtzuiverende materialen en materialen die gebaseerd zijn op natuurlijke bronnen. Want – en dat speelt door de hele beurs heen – duurzaamheid is een toenemende trend.

Workshops en demonstraties
Tijdens de beurs in Keulen zijn er talloze workshops, voordrachten, demonstraties en lezingen. Oppervlaktenstructuren, fineer, natuurlijke materialen, decortrends, 3D printtechniek, imitatiestoffen voor beton, roest en verouderd hout, digitale druktechniek voor thermoplastische kunststoffen, duurzaam design, het samenspel tussen oppervlakte, kleur en licht, duurzame producten voor de projectmarkt, nieuwe voegtechnologieën en lichtgewicht bouw met sandwichpanelen; het komt allemaal aan de orde.

Bezoekers
De beurs is interessant voor bedrijven in de meubel- en beddenindustrie en bedrijven die zich bezig houden met interieurbouw. Daarnaast architecten, designers en productontwikkelaars en professionals uit de projectwereld.
Op 14 mei is de innovatieworkshop ‘hout’, de 15e is een speciale dag voor binnenhuisarchitecten en 16 mei staat in het teken van houtoppervlaktebehandeling. De winnaars van de Interzum aard zijn te zien tijdens de beurs. Deze zijn onderverdeeld in drie categorieën: materialen en oppervlaktes, beslag, glas en licht en als derde gestoffeerde meubelen en bedden.

Interzum wordt gehouden van 13 t/m 16 mei.
Meer informatie: www.interzum.de

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten