Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Interzum is dé beurs voor innovatieve materialen en technieken

Interzum is dé beurs voor bedrijven die zich bezig houden met meubelproductie en interieurbouw. Innovatieve producten, technische vernieuwingen en nieuwe materialen kenmerken de beurs.

Voor professionals die zich bezig houden met de productie van meubelen, bedden, matrassen en interieurbouw is Interzum (21 tot en met 24 mei in Keulen) een belangrijke beurs. Hier staan de nieuwste machines, recent inwikkelde materialen en technische snufjes die zij kunnen gebruiken om hun (eind)producten te vernieuwen en te verbeteren. De tweejaarlijkse beurs telt zo'n 1.700 exposanten.

Drietal segmenten
De beurs is onderverdeeld in drie segmenten. Binnen het segment Materials & Nature vindt de bezoeker de nieuwste trends op het gebied van materialen met onder meer duurzame grondstoffen. In het segment Function & Components gaat het om technische componenten zoals meubelbeslag en onderdelen voor verlichting. Het derde segment, Textile & Machinery omvat onder meer (kunst)leer, lijmen, materialen voor meubelstoffering en machines voor de productie van gestoffeerde meubelen en matrassen.

Digitalisering
De beurs telt een drietal thematische 'mini-beurzen', geconcretiseerd op een drietal pleinen (piazza's), waar omheen bedrijven zich zullen presenteren. Het betreft Trends in Surfaces & Wood Design, Mobile Spaces en Digitalization. Dat laatste, digitalisering, krijgt extra aandacht omdat volgens de beursorganisatie digitalisering zijn weerslag vindt op velerlei gebieden. Denk daarbij aan fysieke producten met digitale componenten, nieuwe bedrijfsmodellen en oplossingen die te maken hebben met productie, verkoop en logistiek.

Tiny Houses
Er is op de Interzum extra aandacht voor de ontwikkelingen rond Tiny Houses. Door verstedelijking en daarmee samenhangende kleinere woonruimtes zullen er creatieve oplossingen moeten komen en op de beurs zullen daar voorbeelden van te zien zijn.
Ook ontwikkelingen rond digitaal printen worden belicht waarbij specifiek zal worden ingegaan op techniek, effectiviteit en het inspelen op consumentenbehoeften.

Meer informatie: www.interzum.com/

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten