Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Intirio 2017: klein, maar fijn

Gisteren ging in Gent de beurs Intrio van start. De beurs is kleiner in omvang, maar is fraai vormgegeven. Algemene indruk: klein, maar wel gezellig.



Door het afhaken van een aantal standhouders, met name in het in het segment raamdecoratie, is de beursoppervlakte sterk verkleind. Ook de tendens naar kleinere stands speelt hierin mee. Tegelijkertijd is het beursconcept grondig aangepakt en ontbreken de strakke, rechte gangpaden. Bewust slingerende paden, veel stands in de vorm van ‘huisjes’, her en der ruimte voor een hapje of drankje en een centrale ruimte voor activiteiten leiden tot een totaal ander beeld. Klein, maar fijn, is de algemene indruk na de eerste dag.



Focus op nieuws
De nieuwe opzet is deels ingegeven door de kleinere omvang, deels door wensen vanuit bezoekers en exposanten. De laatsten zijn nu gedwongen om zich te concentreren op nieuwigheden, iets wat de bezoekers graag zien, zo bleek uit onderzoek. Of het nieuwe concept aanslaat, is nog niet duidelijk want de eerste dag geeft daarvoor te weinig houvast.



Activiteiten
Op diverse plaatsen op de beurs is ruimte voor specifieke activiteiten. De meeste aandacht hierbij ging naar het centraal gelegen gedeelte waar demonstraties worden gegeven, dit keer het aanbrengen van een speciaal behang. De belangstelling hiervoor was zo groot (evenals de vele vragen) dat de behanger in kwestie nauwelijks aan werken toekwam. Ook een stand waar permanent werd genaaid, gestoffeerd en geschilderd kon op veel belangstelling rekenen.



Hogere segment
Elk nadeel heeft zijn voordeel: aanbieders van stof en behang uit het hogere segment stonden voorheen in een aparte hal en nu, vanwege de compactere omvang, niet meer. De exposanten uit dit segment hadden het opvallend druk.
Ook opvallend: meer dan een dozijn vertegenwoordigers van karpetten zijn aanwezig. Indirect te danken aan de aanbieders van harde vloeren die juist nauwelijks te vinden zijn.

Trend hygge
Centraal op de beurs is een trendpresentatie en de informele uitwerking ervan leidt tot opmerkelijk veel voelen, aaien, graaien en vergelijken. Het sluit daarmee goed aan op het centrale thema ‘hygge’ dat voor de beurs is bedacht. Hygge komt uit het Deens en staat voor gezelligheid en huiselijkheid en deze woorden werden op de beursvloer met regelmaat uitgesproken.



Kletsen & knuffelen
Heel concreet uitte zich dat op een manier die je niet zo vaak op een beurs aantreft. Gezellig op de bank zitten, kletsen en knuffelen leek wel een ware trend. Het Deense hygge werd het Engelse huggen.

De beurs Intirio in Gent loopt nog t/m 1 februari.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten