Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Intirio veelbelovend van start

Intirio maakte gisteren een vliegende start. Het bezoek kwam in groten getale op de beurs af en de algemene stemming bleek goed. De rondleiding over The future of Shopping blijkt een voltreffer.

Gisteren startte in Gent Intirio. Van bijna pure stoffenbeurs is Intirio inmiddels verbreed tot beurs voor complete interieurinrichting, exclusief meubilair. De basis blijven wel stoffen in de vorm van gordijnen, raamdecoratie, meubelstoffen en - sterk in opkomst de laatste jaren -textiele vloerbedekking waarbij het voornamelijk gaat om karpetten.  Desso gebruikt de beurs met de introductie van en volledig nieuw concept waarbij de producten van Tarkett, het veel grotere bedrijf dat vorig jaar Desso overnam, volledig zijn geïntegreerd. Naast tapijt en vloerkleden is er nu ook sprake van laminaat, parket en pvc. Grootste verandering is dat er in de marketing nu niet meer uitgegaan wordt van producten, maar van ‘woonstijlen’ die worden vertaald naar de diverse collecties. Bij deze ommezwaai horen onder meer dealertrainingen en nieuwe displays.

Techniek op de beursvloer
De techniek speelt en belangrijk onderdeel op de beursvloer. Luxaflex introduceert op Intirio de PowerView Motorisation, een app waarmee raamdecoratie bediend kan worden. Zusterbedrijf Sunway presenteert en upgrade van de winkelpresentatie waarbij de klant ook de mogelijkheid om te kiezen voor een touchtafel, een enorm flatscreen dat in een presentatiemeubel is geïntegreerd waarbij de verkoper op de winkelvloer aan klanten van alles kan tonen over producten, compleet met ‘inspiratiefoto’s’. Ook hier ligt een app ten grondslag aan het geheel. Ook diverse andere exposanten (MHZ, B&C, Forest, Perletta Carpets) hebben apps, veelal om producten naar wens te kunnen configureren of voor bediening daarvan. Een aardige illustratie van het toenemende belang van techniek is te zien bij het relatief jonge en kleine bedrijf Brel motors. Op de stand staat een 3D printer die ter plekke onderdelen voor (de ophanging voor) de motoren produceert. Bijna ‘gewoon’ zijn al de talloze prints die te zien zijn bij bedtextiel en meubel- en gordijnstoffen.

Structuur aan de wand
Structuur is een van de meest in het oog springende bij de productgroep behang. Geschuimd vinyl, gewalste structuren, flock technieken, opgeplakt hout en stof; op allerlei manieren krijgt het behang een zichtbare en voelbare structuur mee. Nog sterker is dat aanwezig bij wandpanelen die veelal in hout worden uitgevoerd, te zien bij onder meer Nature@home, Wood4Walls en WoWood.

Het winkelen van de toekomst
Bezoekcijfers van de eerste dag zijn niet kenend gemaakt, maar de indruk is dat het een sterke eerste dag was waarbij bezoekers al voor de opening aanwezig waren. Veel standhouders spraken van opvallende veel Nederlands bezoek, wellicht een gevolg van de stijgende omzetten bij veel retailers. Misschien verklaart dat de massale belangstelling van veel bezoekers om de presentatie bij te wonen van een rondleiding door de wereld van The future of Shopping. Nieuwe presentatietechnieken, mogelijke betaalmethoden en het gebruik van big data technieken zijn onderdelen van een korte rondleiding in een afgeschermde ruimte op de beursvloer. Deze gerichte blik in de toekomst blijkt voor veel bezoekers de moeite waard; vrijwel de hele dag stonden er wachtenden.

Intirio loopt nog t/m 3 februari.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten