Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Jaarcijfers Beter Bed: meer omzet, minder winst

In 2016 steeg de omzet van Beter Bed met 6,5% en daalde de nettowinst met 15,7% tot totaal 19 miljoen euro. De terugval werd vooral veroorzaakt door de slechte markt in Duitsland.


De grootste omzetstijging realiseerde Beter Bed in België met een plus van 30,9%. Ook in Oostenrijk (+14,8%), Nederland (+19,8%) en Spanje (+22%) was er sprake van een forse groei. In Zwitserland was de omzetgroei met 3,3% een stuk kleiner, terwijl er in Duitsland een terugval was van 4%.
Ondanks de grotere omzet verminderde de winst. Volgens de beddenretailer komt dat door de hogere kosten, vooral personeelskosten. Netto kwamen er 45 winkels bij waardoor het totaal op 1.206 staat.

Duitsland valt uit de toon
De mindere prestaties in Duitsland hebben te maken met de vertraagde invoering van een nieuw platform voor de webshop, de sterke vraag naar boxsprings en de toetreding van online spelers, zo laat  directievoorzitter Ton Anbeek weten. 'Inmiddels zijn intern maatregelen getroffen om de negatieve omzettrend te keren.'

Vooruitblik
Voor dit jaar is Beter Bed voorzichtig met prognoses en veel zal afhangen van het te verwachten herstel in Duitsland. Het bedrijf geeft aan na te denken over het leasen van bedden, maar dat zal op zijn vroegst pas in 2018 starten. Daarbij denkt Beter Bed zowel aan de particuliere als aan de zakelijke markt.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten