Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Minder bezoekers in steden, meer uitgaven

Ook in grote steden loopt het winkelbezoek terug, zo blijkt uit onderzoek van Bureau RMC. Wel geven de bezoekers per saldo meer uit.

De afname van de drukte in winkelstraten is al jaren gaande en treft vooral middelgrote steden. Nu blijkt dat ook grote steden last hebben van een teruglopend aantal bezoekers. In drukke winkelstraten van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht werd een teruggang van acht tot toen procent gemeten door Bureau RMC. Gemiddeld – dus ook rekening houdend met kleinere steden en plaatsen - daalde het aantal passanten in de Nederlandse winkelstraten afgelopen negen maanden met 3,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, zo stelt het onderzoeksbureau.

Hogere bonbedragen
De vermindering van het bezoek aan de grote steden is opvallend omdat het tot nu toe alleen middelgrote en kleinere steden betrof die hier last van hadden. Die blijken het nu juist weer iets beter te doen. Toch betekent de terugloop in de grote steden niet direct dat de omzetten teruglopen, zegt Huib Lubbers, directeur van Bureau RMC. 'Winkeliers zien de bonbedragen stijgen, dus dat betekent dat mensen die wèl in die winkelstraat lopen, écht spullen kopen. Daardoor wordt een mogelijk verlies aan omzet opgevangen.' Ook blijkt dat bezoekers in de winkelstraten van grote steden daar langer verblijven.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten