Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

James Bond gaat undercover

Een dikke week geleden ging in Parijs een tentoonstelling over James Bond van start. Op de tentoonstelling zijn ruim 500 objecten te zien die gebruikt zijn voor diverse Bond films. Naast kleding, wapens, gadgets en maquettes is de beroemde Aston Martin uit de film Goldfinger te bewonderen, een auto waarvan er in totaal tien zijn gemaakt. Het schijnt dat de firma James uit het Limburgse dorp Grubbenvorst hier een bijdrage aan heeft geleverd. James is gespecialiseerd in onderhouds- en reinigingsmiddelen voor vloerbedekking en meubelstoffen. Zijn hiermee misschien de autostoelen van de Aston Martin behandeld?

Geen commentaar
We bellen met James-directeur Martijn Peters. Hij zegt nergens iets van te weten. ´Ik doe hier geen uitspraken over´, is zijn commentaar.
Kunt u bevestigen dat u heeft meegewerkt aan de tentoonstelling in Parijs?
Daar mag ik niks over zeggen.
Maar u ontkent het niet?
Daar doe ik geen uitspraak over.
Tja, dat schiet niet op en het lijkt een beetje op de ondernemers die ik jaren geleden sprak. De een was een Haagse winkelier die een Auping bed had geleverd aan Willem Alexander en Maxima toen hij nog kroonprins was en zij ´vriendin van´. Hij vertelde het graag en zei er meteen bij dat hij het absoluut niet voor reclamedoeleinden mocht gebruiken. De tweede was een leverancier van exclusief parket die had geleverd aan een Amerikaanse klant. Die bleek op zijn beurt het parket te hebben geleverd aan popicoon Madonna voor haar nieuwe penthouse. Een leuke referentie, maar ook nu was de afspraak dat hij zijn mond moest houden.

007
Ook meneer James mag waarschijnlijk niks zeggen over de tentoonstelling van meneer Bond. Terwijl de connectie duidelijk is. Het zusterbedrijf van James heet Bond Textile Research en doet  onderzoek naar de reiniging van meubelstoffen en tapijt. Dat bedrijf ontwikkelde jaren geleden de QMC-007, een machine waarmee de reiniging van tapijt en meubelstoffen kan worden getest. Directeur Peters beaamt dat dit geen toevallig gekozen namen zijn, maar houdt zijn mond dicht over de Bond-tentoonstelling in Parijs.

Wiet en xtc
James zit in Limburg, net over de grens met Brabant en die provincie wordt geteisterd door drugscriminelen die in huizen, schuren en bedrijfspanden wiet telen of xtc produceren. Zou James daar wat mee te maken hebben? Volgens de site van het bedrijf levert het namelijk James Roovers,  ´een revolutionair middel tegen olie- en vetvlekken op poreuze ondergronden´.  Peters moet lachen om die vermeende connectie – nee, daar heeft hij niks mee te maken.

Barbecue en kroketten
Maar toch. Het bedrijf levert ook, in een 1 liter blik, James Bandit. Ook dat is volgens de site een bijzonder middel en ´het verwijdert zonder enige moeite barbecue-, frituur- en olievlekken´. Huh? Nooit geweten dat James Bond wel eens een barbecue aanstak of een kroketje frituurde. Of lekte zijn auto? Want ook James Bandit is ´een revolutionair middel tegen olie- en vetvlekken op poreuze ondergronden´. Of zou de organisatie van de tentoonstelling in Parijs een vlekje hebben moeten wegwerken uit de meubelbekleding in de Aston Martin?
Martijn Peters: ´Daar kan ik niks over zeggen.´

Aribert Guiking
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten