Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Jan Meerman wil 100 miljoen voor kredietfonds detailhandel

INretail voorzitter Jan Meerman wil dat uit het Pensioenfonds Detailhandel een fonds moet komen om krediet te verlenen aan de detailhandel. ‘Daar moet 100 miljoen in komen.’

Meerman uitte deze wens vanmiddag tijdens het INretailjaarevent in Den Bosch. Nu de banken terughoudend zijn in de kredietverlening naar bedrijven - met name naar het mkb – moet er volgens Meerman wat gebeuren. Hij stelt dat er meer dan 10 miljard euro in het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Detailhandel zit en daaruit moet een speciaal fonds worden opgericht om krediet te gaan verlenen aan bedrijven. Meerman denkt daarbij aan kredieten van een paar ton.

100 miljoen
De totstandkoming van het fonds had wat voeten in de aarde, maar de INretail voorzitter (en ook voorzitter van de overkoepelende organisatie Detailhendel Nederland)  is optimistisch gestemd. ‘Ik heb pas toezegging van enige tientallen miljoenen, maar ik vind dat er in 2014 een fonds moet zijn van 100 miljoen.’ Het fonds is bedoeld voor het hele mkb en niet alleen voor ondernemers in wonen of mode, aldus Meerman.

Pensioenfonds Wonen blijft zelfstandig
Saillant detail is dat niet alle branches vertegenwoordigd zijn in het Pensioenfonds Detailhandel. Opmerkelijk is dat juist het Pensioenfonds Wonen vorige week besloot om niet toe te treden tot het Pensioenfonds Detailhandel. Dit omdat de financiele positie van het Pensioenfonds niet helemaal gelijk loopt met het veel grotere Pensioenfonds Detailhandel. Reden: het Pensioenfonds Wonen heeft een hogere dekkingsgraad en het is dus ‘voordeliger’ om zich (nu) niet aan te sluiten bij het Pensioenfonds Detailhandel. Maar, benadrukt Meerman, het nieuw te vormen fonds voor kredietverlening zal in principe gelden voor de hele detailhandel.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten