Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Jonge designers ontwerpen tuinmeubilair

Tijdens de beurs Spoga zullen veertien bijzondere producten te zien zijn van jonge ontwerpers. Zij zijn de winnaars van de wedstrijd om producten te ontwerpen rond het thema outdoor living.

De beurs Spoga (4 t/m 6 september in Keulen) richt zich op het buitenleven waarbij tuinmeubelen een belangrijk onderdeel uitmaken. Daarnaast zijn er op de beurs allerlei producten te zien voor onderhoud (onder meer gereedschap, maaimachines) en aankleding van de tuin zoals verlichting, vijvers, barbecues en allerlei tuinaccessoires. Speciaal voor de beurs werd de wedstrijd Unique Youngstar uitgeschreven, bedoeld voor designstudenten en jonge creatieven. Uit de inzendingen koos de jury er veertien waaruit tijdens de beurs een top drie zal worden gekozen.

Stapelbare kruk
Michael Leßmöllmann en Philipp Lorenz Schott ontwierpen tuinmeubelset Vakant (zie foto boven). Strakke lijnen die de contouren van de meubels volgen, zijn kenmerkend voor de set, bestaande uit een stoel, ligstoel en bijzettafeltje
Benjamin Thomas Wipfler bedacht de kruk Paul (zie foto hiernaast). Door de stapelbaarheid is de kruk geschikt voor tijdelijke evenementen, zowel binnen als buiten. De kruk is gemaakt van cellulose, gehaald uit oude kranten. Het product is daardoor volledig recyclebaar.

Dienblad als tafelblad
De Tauko is een ontwerp van Nadine Kümmel, zie hierboven. Het is een stoel die te plaatsen is op treden waardoor wat meer comfort ontstaat dan de kale ondergrond. Als je de stoel 180 graden draait, is deze bruikbaar door deze tegen een muur te zetten waardoor je met een minimum aan ruimte toch stabiel kunt zitten.
De Tray Table is een ontwerp van Joel Hoff. Het tafeltje bestaat uit een taps toelopend betonnen onderstel en een blad met gat dat precies hier omheen past. Een café dat geen tafeltjes heeft kan bij wijze van spreken een aantal ‘paaltjes’ neerzetten en als er klanten komen het dienblad neerzetten als tafelblad. Nieuwe klant? Nieuw dienblad.

Meer inzendingen zien? Kijk op www.spogagafa.com

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten