Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Juridische strijd ADO Artex krijgt staartje

Na jarenlange juridische strijd tussen ADO-eigenaar Zimmer + Rohde en voormalig ADO-distributeur Artex zijn de collecties van stoffenfabrikant ADO in Nederland weer 'gewoon' beschikbaar. Maar achter de schermen gaat de strijd verder.

Vanaf begin dit jaar worden de collecties van ADO, officieel ADO Goldkante geheten, verkocht door Zimmer + Rohde, eigenaar van het merk ADO. Dat lijkt normaal, maar dat was jarenlang niet het geval. Hoe kan dat?
ADO, gevestigd in Duitsland, werd in 2012 gekocht door stoffenfabrikant Zimmer + Rohde. Tegelijkertijd stelde leverancier en distributeur Artex (onderdeel van Hunter Douglas) dat zij de merkrechten had gekocht van  ADO Benelux en derhalve het recht had om in Nederland ADO-producten te verkopen. Wat vervolgens gebeurde.

Juridisch getouwtrek
Hierna volgden meerdere rechtszaken en het gevolg was dat Artex jarenlang het merk ADO verkocht terwijl Zimmer + Rohde eigenaar was van het merk. Na juridisch getrouwtrek is eind vorig jaar uiteindelijk een definitieve uitspraak gekomen die inhoudt dat Zimmer + Rohde de rechtmatige eigenaar is van het merk ADO en als zodanig onder die naam ADO-producten mag verkopen. Dat gebeurt onder de naam ADO Goldkante. Tegelijkertijd krijgt Artex tot begin maart de tijd om alle producten die zij onder de naam ADO heeft gedistribueerd terug te halen.

Schadevergoeding
Hiermee is na jaren gedoe duidelijkheid gegeven en 'dealers zijn blij dat zij nu ADO kunnen verkopen', zegt Randolf van Kuik, de officieel vertegenwoordiger van Zimmer + Rohde in Nederland. Daarmee is er volgens hem nog geen einde gekomen aan de jaren durende onenigheid. Want jarenlang mocht Zimmer + Rohde geen ADO verkopen en daarmee miste het bedrijf inkomsten. Met andere woorden: achter de schermen zal nog een stevig robbertje worden gevochten om de financiële schade te compenseren, zo stelt Van Kuik.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten