Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Justin Braad wint NK woningstofferen voor jongeren

Justin Braad van Braad Stoffering uit Steenwijk is Nederlands kampioen woningstofferen. Het kampioenschap is onderdeel van het Nationale Kampioenschap voor vakmanschap voor mbo-studenten.

Justin Braad, student aan het Deltion College in Zwolle, werd op 11 december Nederlands kampioen woningstofferen. Siebes Dekker en Chiel Roozeboom werden tweede en derde. Het kampioenschap is onderdeel van Skills Heroes, het Nationale Kampioenschap voor vakmanschap voor mbo-studenten, en dit jaar was het voor de eerste keer dat het vak woningstofferen onderdeel was van de nationale jongeren kampioenschappen. Zo waren er ook wedstrijden voor onder meer kapper, bloembinder, kok, schilder, patissier en tegelzetter. De wedstrijden, gehouden in Zwolle en Den Haag, zijn onderdeel van het excellentieprogramma van de mbo-instellingen en zijn bedoeld om ‘het belang van vakmanschap te benadrukken en jongeren te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen’, aldus de organisatoren.

Deltion College winnaar
Die organisatoren zijn de stichting Skills Netherlands, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de diverse onderwijs- en branche instellingen. De stichting WoonWerk, die zich sterk maakt voor opleidingen in de woonbranche, fungeerde als intermediair om kandidaten ‘aan te leveren’ voor het kampioenschap woningstofferen. Daarvoor kwamen in aanmerking de vier ROC’s die in Nederland de opleiding Meubelstofferen aanbieden; ROC Midden Nederland in Nieuwegein, ROC van Twente uit Almelo, het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam en het Deltion college uit Zwolle. Dat resulteerde in vijf deelnemers, alle afkomstig van het Deltion College.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten