Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Jysk Nederland boekt voor het eerst winst

Jysk noteert voor het afgelopen boekjaar een nettowinst van 5,4 miljoen euro. Het is de eerste keer dat de Deense retailketen in ons land een positief resultaat behaalt.

De winst van Jysk heeft een lange aanloopperiode gehad. In 2006 opende de eerste winkel in Anrhem en sindsdien werd er verlies geleden. Vorig boekjaar werd voor het eerst een kleine winst voor belastingen behaald, maar bleef onder de streep nog een verlies van 867 duizend euro over. Afgelopen boekjaar gaf de omslag en groeide de omzet met 20% tot 107,5 miljoen euro. Netto resulteerde dat in een winst van 5,4 miljoen euro.

Versterkte marketing
De Deense retailer zegt nu de vruchten te plukken van lange inspanningen. 'We worstelen al heel lang om een positief resultaat te behalen en nu hebben we eindelijk veel succes', zegt countrymanager Frank Christant op de site Retailtends.nl. De marketinginspanningen, met name de tv-campagnes, hebben volgens hem sterk bijgedragen om de naamsbekendheid van Jysk te vergroten.
Jysk heeft 89 winkels in Nederland. Vijf daarvan werden afgelopen boekjaar geopend. Wereldwijd heeft Jysk 2500 winkels en een jaarlijkse omzet van ruim 4 miljard euro.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten