Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Jysk oprichter Lars Larsen benoemt zoon tot topman

Jacob Brunsborg is de opvolger van Lars Larsen, oprichter en topman van de Deense retailketen Jysk. Larsen heeft zich met onmiddellijke ingang teruggetrokken vanwege een bedreigende leverkanker.
 


Lars Larsen (70, rechts op de foto) ) startte Jysk veertig jaar geleden en leidde al die jaren het bedrijf. Hij heeft zich vanwege zijn ziekte met onmiddellijke ingang teruggetrokken uit het bedrijf en heeft de leiding overgedragen aan zijn zoon Jacob Brunsborg (47). Deze bekleedde eerder diverse posities in de Lars Larsen Group. Hiertoe behoren Jysk en Dänisches Bettenlager, de naam waaronder Jysk in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Portugal, Spanje en Italië op de markt actief is.

Internationale expansie
Larsen laat in een persverklaring weten dat zijn opvolging sneller plaatsvindt dan gepland, maar ziet met zijn zoon aan het roer het concern in goede handen. Deze op zijn beurt laat weten het levenswerk van zijn vader verder te willen ontwikkelen. De eerste winkel van Jysk opende in 1979 in Denemarken. Momenteel staat de teller op zo'n 2.700 winkels, verspreid over 52 landen. In 2006 werd in Arnhem de eerste Nederlandse vestiging geopend.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten