Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Jysk schrapt plannen voor winkels in Rusland

De Deense retailer Jysk stopt met plannen om de Russische markt te betreden. Reden is de onzekere economische situatie als gevolg van de spanningen in Oekraïne, zo meldt persbureau Reuters.

Jysk was van plan om in Rusland paar honderd (!) winkels te openen vanwege de stabiliteit en de economische groei in het land. Er was een management team gevormd en steden uitgezocht om daar winkels te realiseren, maar voorlopig zijn die plannen in de ijskast gezet. Reden is de toenemende isolering van Rusland ten opzichte van het westen waardoor de economie geraakt kan worden. De achterliggende oorzaak is de spanning in Oekraïne waardoor miljarden uit Rusland worden getrokken. De Deense retailer wacht deze situatie niet verder af en stopt dus voorlopig haar activiteiten in Rusland.

Sterke expansie
Jysk is al wel actief in Oekraïne en heeft daar 23 winkels. In Polen staat de teller op 150. De expansie van het in 1979 opgerichte bedrijf is indrukwekkend. Vanuit thuisland Denemarken groeide het als kool. In 2006 werd begonnen met vier winkels in Nederland, nu zijn het er inmiddels (volgens de website) 74. In Duitsland heeft het bedrijf 900 filialen en opereert Jysk onder de naam Dänisches Bettenlager. Onlangs werden de eerste winkels geopend in Indonesië en op de Canarische eilanden. Wereldwijd is Jysk actief in 36 landen en in het boekjaar 2012/2013 bedroeg de omzet 2,9 miljard euro.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten