Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Jysk zoekt groei vooral buiten Europa

De Deense keten Jysk zet in op verdere groei. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland wil het bedrijf sterk uitbreiden, maar de groei ligt vooral buiten Europa. Recentelijk werd de eerste vestiging in Azerbeidzjan geopend.

In het Verenigd Koninkrijk heeft Jysk momenteel vijftien winkels, maar binnen vijf jaar wil de woonwinkelketen 52 vestingen hebben. Dit jaar komen er drie bij en voor 2020 zitten er al zes à zeven in de pijplijn. In Ierland werd afgelopen maand de eerste vestiging geopend en daar moet de teller binnen twee à drie jaar op twintig staan. Daarmee is de discounter in heel Europa aanwezig en zal de expansie vooral daarbuiten moeten plaatsvinden.

Fusie met Dänischer Bettenlager.
In Europa heeft Jysk ruim 2.500 winkels. Dat ls een verdubbeling in korte tijd doordat begin maart werd besloten om Jysk Nordic (toen 1287 winkels in Europa) en Dänischer Bettenlager (in maart 1283 winkels in Duitssprekende landen) samen te voegen onder de naam Jysk. Tot die tijd was de keten in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal actief onder de naam Dänischer Bettenlager.

Ruimte voor 5.000 winkels
Met ruim 2.500 vestingen op de teller en een voortdurende expansie is de veertigjarige retailer nog lang niet uitgegroeid. Oprichter en eigenaar Lars Larsen wil in de toekomst nog meer dan 5.000 winkels. De franchiseketen is nu actief in 52 landen. Opvallende detail: naast de permanente uitbreiding in diverse landen werd onlangs besloten om zich terug te trekken uit Singapore.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten