Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Kabinet eist recycling matrassen en meubelen

Het kabinet wil dat er een producentenverantwoordelijkheid komt voor matrassen en meubelen. Branchevereniging CBM werkt inmiddels binnen de matrasketen aan oplossingen voor het recyclen van matrassen.

Het kabinet heeft in een officiële brief aan de Tweede Kamer laten weten dat er een producentenverantwoordelijkheid komt voor matrassen en meubelen. Stakeholders in de keten, waaronder meubel- en matrasfabrikanten en interieurbouwers, moeten zelf oplossingen aandragen voor hergebruik van matrassen en meubelen. Partijen mogen vrijwillig met oplossingen komen, maar om druk op de ketel te houden, bereidt het kabinet alvast een wetgevingstraject voor. Als er medio 2019 geen betekenisvolle concrete stappen gezet zijn, dan wordt dit afgedwongen via wetgeving.

Recyclen matrassen
De CBM, branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie, is namens de leden betrokken bij de ontwikkelingen rond het streven naar een circulaire economie, het uiteindelijke doel van het kabinet. 'We  werken binnen de matrasketen aan concrete oplossingen voor het recyclen van matrassen. Wij hebben goede afstemming met matrasfabrikanten, retailers, afvalverwerkers, schuimproducenten en grote verkopers zoals Ikea en Beter Bed', zo schrijft de CBM op haar site.

Spaanplaatafval
De CBM is ook bezig om met stakeholders in de keten oplossingen te ontwikkelen voor het circulair gebruik plaatmateriaal en kunststof. Op dit moment is de branchevereniging bezig om te onderzoeken hoeveel spaanplaatafval er binnen de branche is. Om hier een goed beeld van te krijgen kunnen leden van de CBM op de site een korte enquete invullen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten