Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Kantoormedewerkers missen kantoor

Kantoormedewerkers denken op kantoor productiever te zijn dan thuis. Dat kantoor moet dan wel gezellig zijn ingericht, milieuvriendelijk zijn frisse lucht bevatten, zo concludeert vloerenfabrikant Tarkett.
 


Vloerenfabrikant Tarkett ondervroeg 2.800 kantoormedewerkers over hun wensen ten aanzien van de inrichting van kantoren en trekt daaruit enige conclusies. Dat werd gedaan voordat corona mensen uit hun kantoor naar huis dreef en een paar maanden later. Uitgaande van de laatste situatie stelt Tarkett dat bijna de helft van de Nederlandse kantoormedewerkers het liefst in een open en drukke omgeving wil werken, samen met collega’s. 'Want na al die maanden thuiswerken beginnen we het contact met collega’s echt te missen', zo schrijft de vloerenfabrikant.

Glijbanen en schommels
Liefst 84 procent van de Nederlandse kantoormedewerkers zegt op kantoor productiever te zijn in vergelijking met thuiswerken. Dat kantoor moet dan wel op een huiselijke omgeving lijken en volgens Tarkettt is het 'speelse kantoor' een opkomende trend. 'Zo zijn glijbanen, hangmatten en schommels graag geziene faciliteiten om de creativiteit onder medewerkers te stimuleren.' Maar het moet niet te gek worden want kantoormensen houden niet van geluidsoverlast, zo blijkt uit het onderzoek.

Samensmelten werk en privé
Bijna 80% ziet voordelen in het thuiswerken en vooral de mogelijkheid om zodoende je werkuren flexibel in te delen, wordt als positief ervaren. Nadeel is het vinden van een balans tussen werk en privé. Mensen blijken bij thuiswerken meer overuren te maken en checken bijvoorbeeld na werktijd hun e-mails.

Luchtkwaliteit
Opvallend is dat een goede luchtkwaliteit op kantoor als zeer belangrijk wordt ervaren, zo laat Tarkett weten. Daarvoor kun je – als het mogelijk is – een raam openzetten, maar de fabrikant heeft zelf ook een oplossing: tapijt dat stof 'vasthoudt' en daardoor bijdraagt aan schone lucht binnenshuis. Dergelijk tapijt levert de fabrikant.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten