Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Kast van kartonnen dozen

Door laagwaardige materialen zoals kartonnen dozen, pallethout en wat touwtjes te gebruiken als materiaal voor een kast geeft retailer Flinders het begrip upcycling een eigen invulling.

De kast bestaat uit een zestal kartonnen dozen, pallethout voor de basis en de top en touwtjes die langs de zijkanten van de kast worden gespannen om deze enige stevigheid te geven. Doordat van deze ‘waardeloze’ materialen iets ‘waardevols’ is gemaakt, gebruikt retailer Flinders hiervoor het begrip upcycling. Het is echter meer het idee dan realiteit want alle materialen voor de kast zijn nieuw. De kast is makkelijk af te breken en weer op te bouwen waardoor deze zeer geschikt is voor pop-up stores en evenementen. De kast, naar een ontwerp van designer Floris Hovers, is gemaakt met een zekere knipoog en heet de Out of the Box kast. Het ligt in de bedoeling dat Hovers meer producten gaat ontwikkelen die binnen het thema upcycling passen.

Webshop
De kast bestaat uit een zestal dozen en kan naar eigen believen worden samengesteld, dus ook met twee of vier vakken. De kast is uit voorraad leverbaar en laag in gewicht. Dat past in de filosofie van Flinders dat vooral bekend is van de gelijknamige webshop die zich richt op designmeubelen, verlichting en woonaccessoires. Naast de winkel heeft Flinders ook cafés in Amsterdam, Groningen en Hilversum. Paradepaardje is de vorige week officieel geopende winkel in Zaanstad waar ook het kantoor en magazijn zijn gevestigd, alsmede een café. De winkel in Zaanstad is gevestigd in een oud industrieel pand waar vroeger onderstellen voor kanonnen werden gemaakt. Het vervallen pand is gerestaureerd en zou je een voorbeeld van upcycling kunnen noemen.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten