Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Kasten veranderen van vorm omdat de inhoud verandert

Met het wandmeubel Track laat Pastoe zien dat een kast van nu anders is dan een kast van vroeger. Reden? Er valt steeds minder op te ruimen achter deurtjes, maar des te meer mogen bepaalde spullen juist gezien worden.
 


Het modulaire wandsysteem Track is een nieuw product van Pastoe. Het systeem is deels gebaseerd op succesmodellen uit de jaren zestig: staanders aan de muur waaraan je planken en kastelementen kunt hangen. De Track heeft weinig mogelijkheden om veel op te bergen; een paar smalle of wat grotere lades, meer niet. De rest bestaat planken waarop je wat kunt leggen of zetten, dus spullen die gezien mogen worden.
 


Meer en minder spullen
Zoals de wandmeubelen van Pastoe uit de jaren zestig van pas kwamen om vanwege de groeiende welvaart steeds meer spullen in op te bergen, zo reflecteert Track de huidige tijdgeest waar dat wegstoppen steeds minder relevant wordt. Videospelers zijn reeds lang verdwenen en daarmee de opbergruimte voor videobanden, hetzelfde geldt voor platenspelers en cd-spelers en de bijbehorende lp's en cd's. Boekenkasten bestaan nog steeds, maar ze verdwijnen steeds meer uit het zicht en worden ook lang niet meer opgevuld met alleen boeken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Etalagefunctie
Kasten worden opener en zo'n wandsysteem als dat van Pastoe heeft naast een ruimtelijke en esthetische functie een praktische functie voor het etaleren van 'mooie spullen'. Iets soortgelijks zie je bij Stijn, een nieuw ontwerp van Pilat & Pilat. Zoals minimalisme bij Pastoe een specifiek kenmerk is, is het gebruik van hout dat bij Pilat & Plilat. Houten panelen vormen hier de basis waaraan legplanken worden gemonteerd. Een tiental panelen naast elkaar vormen een complete wand, twee panelen met een smal plankje en een mogelijkheid om wat op te hangen, vormen een kapstok.


 

Hoofdbord voor bed
Het systeem van Pilat & Pilat is nog meer dan dat van Pastoe gericht op het laten zien van uitgestalde producten en feitelijk helemaal geen kast. Een aparte combinatie is een wand die dienst doet als hoofdbord voor een bed.

 

 

Uitvoeringen
De Track van Pastoe is verkrijgbaar in een aantal kleuren, de modules van Pilat & Pilat zijn leverbaar in eiken, iepen en walnoot.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten