Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Kippen leasen, bijen houden; zet de bloemetjes maar buiten

De zomer moet nog beginnen, maar in Keulen kijken ze al naar het mooie weer in 2017. Begin september wordt daar de Spoga gehouden, een vakbeurs voor het buitenleven met veel aandacht voor tuinmeubilair en andere producten om de tuin aan te kleden. Denk aan barbecues, tuinhuisjes, gereedschap, grasmaaiers, verlichting en eenvoudige, maar o zo nuttige, producten als slangen en gieters. De opmaat naar de beurs gaat gepaard met serieuze voorbeschouwingen want half werk, daar houden de Duitsers niet van. Het leukste daarvan zijn de trends die worden voorspeld. Die zijn veelbelovend.

Kippen en bijen
De trends zijn gebaseerd op onderzoek - pünktlich en gründlich - en vervolgens vervat in schitterend persmateriaal waar ik hier graag uit put. Volgens de Koelnmesse is een belangrijke trend dat er meer ‘natuurlijke elementen’ in de tuin aanwezig zullen zijn. Zo denken ‘steeds meer’ consumenten erover na om kippen aan te schaffen en die schijn je zelfs te kunnen huren. Een andere dierlijke trend is urban beekeeping, zo stelt de beursorganisatie. ‘Werd het houden van bijen vroeger als burgerlijk en ouderwets gezien, tegenwoordig boomt het houden van bijen bij jonge mensen. Zelfs bewoners van grote steden zetten bijenkorven op het balkon en oogsten hun honing direct voor op het brood.’

Grill-apps
Bij de tuinmeubelen wordt teruggegrepen op re-editions van klassiekers waardoor de klapstoel ‘opnieuw het outdoortoneel verovert.’ Grijs en metallictinten worden de trendkleuren en uiteraard wordt buiten eten nog belangrijker. De barbecue dijt uit en er komen wafel- en sandwichelementen, intelligente braadthermometers en speciaal serviesgoed ‘zodat er een complete BBQ-wereld ontstaat.’
De fabrikanten van deze outdoor voedselapparaten willen zich ook in de tuin manifesteren en ontwikkelen speciale grill-apps ‘zodat het barbecue-resultaat direct met vrienden gedeeld kan worden.’ Gras maaien gebeurt met een maairobot die je kunt aansturen met een app die aan de hand van de weersgegevens bepaalt wat de beste tijd is om aan het werk te gaan.

Honingraat design
Kippen leasen. Bijen houden. Ik ben benieuwd hoe de beursorganisatie in Keulen deze trends in september ons gaat presenteren. Kippen op de beurs? Bijen die de hallen in en uit vliegen?
Een workshop eieren rapen? Een seminar over de architectonische schoonheid van een honingraat en de creatieve uitwerking daarvan op de outdoor stoffen voor het designsegment van outdoor furniture? En hoe gaat het met de barbecuetrends; hoe ga je technologie laten versmelten met het oerinstinct om lappen vlees rechtstreeks op het rooster te kletsen?

Techno en retro
Ik zie het straks al voor me: een stel opgetogen mensen in de tuin die gaan smoken, roosteren, garen, wokken en bakken. Wanneer is het klaar? De digitale thermometer wordt in het vlees gestoken, die maakt via een app contact met je smartphone en die vertelt of het vlees gaar is. Dat heb je even gemist omdat er een wesp zijn intrede deed die uit het aan de schutting opgehangen bijenhotel is verjaagd en hoe daar mee om te gaan- dat staat op geen enkele app. Gevolg: verschroeid vlees, een bijna omver gelopen barbecue en gebroken wijnglazen in het outdoor karpet met retro bloemmotief.
Eet smakelijk!

Aribert Guiking

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten