Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Klein en compact, maar toch XL

Met de bedbank Young XL van de Italiaanse fabrikant Pol74 kun je op een kleine ruimte toch zitten, slapen en je spullen kwijt.
 


Pol74 is gespecialiseerd in bedbanken en maakt deze al sinds 1962 toen termen als verdichting in de stad, urbanisatie en compact wonen nog uitgevonden moesten worden. Na tientallen jaren van groeiende woonoppervlakten is er nu een tendens naar kleiner wonen en het begrip tiny houses is een hype. Wie 'gewoon' in de stad woont heeft vaak te maken met een beperkte woonruimte en is het woekeren met de ruimte.
 

Young-serie
Voor kleinbehuisden ontwerpt Pol74 al sinds 1962 een enorme collectie bedbanken. Een daarvan is de Young-serie. Die begint met Young S, een redelijk gewone bedbank. De Young M heeft een hoofdbord aan de achterzijde en brede armleuningen. De Young XL heeft een hoog en beweegbaar hoofdbord waardoor je – in uitgeklapte toestand naar binnen – het bed wat kunt begrenzen of, net naar de andere kant, aan de achterkant de ruimte kunt afbakenen. Want je kunt bijvoorbeeld achter het hoofdbord spullen plaatsen of aan het hoofdbord een kapstok hangen. En aan het bed een tafeltje.
 

Diverse uitvoeringen
Met typische Instagram foto's (alles uitspreiden en van bovenaf fotograferen, zie foto 2) kun je goed zien hoe dat praktisch uitpakt. Wie krap woont, maar toch een wat ruimere portemonnee heeft, kan kiezen uit zeven verschillende matrassen, een groot aantal stoffen en zelfs leer voor de bekleding. De fabrikant profileert zich als de Rolls-Royce onder de bedbanken, hoewel op social media sommigen liever de Ferrari gebruiken. Wellicht heeft dat te maken met de snelheid waarmee je een bank tot bed omtovert. Of net andersom.

Meer informatie: www.pol74.it, www.hmlbedding.nl (voor Nederland), www.seventy5.be (voor België)

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten