Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Kleine omzetplus voor detailhandel in mei

De detailhandel heeft in mei 0,7% meer omgezet dan in mei 2021. Kleding- en schoenenzaken behaalden de grootste omzetstijging. Woonwinkels boekten een omzetdaling van 7%, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

 

 

De omzet van de non-foodsector groeide in mei met 2,7% in vergelijking met mei 2021. Vooral kledingzaken (+ 15,7%) en schoenenzaken (+ 14,2%) deden het beter dan vorig jaar. Afgelopen april waren de groeicijfers voor deze winkels zelfs 59,7% en 56,6%, maar dat komt omdat in april 2021 nog sprake was van een lockdown waardoor alle niet-essentiële winkels gesloten waren.

Omzetdaling bij woonwinkels
Voor woonwinkels was afgelopen mei geen goede maand; winkels in de categorie doe-het-zelf artikelen, keukens en vloeren zagen hun omzet met 6,5% dalen. Bij meubelzaken was de daling 7,7%. Het zijn de duidelijke cijfers achter de constatering van veel woonwinkelier dat het 'rustig is op de winkelvloer.' Nu er geen coronabeperkingen zijn en mensen massaal op vakantie kunnen, ligt de prioriteit niet bij interieuraankopen. Ook de afvlakking van de huizenverkoop zal wellicht invloed hebben.

Online omzet zakt met 8,4%
De online omzet was in mei 8,4% lager dan in mei 2021. Webwinkels zagen de omzet met 12,3% dalen en bij multi-channelers (die online én offline verkopen) was de krimp 3,5%. Opvallend: de online omzet in de non-food liep in alle branches terug, behalve bij kleding. In deze categorie groeide de online omzet met ruim 15%.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten