Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Klussen en inrichten met je mobieltje

Het is herfstvakantie en een kwart van de Nederlanders grijpt dit aan om te gaan klussen, laat Gamma weten. Dus presenteert de bouwmarktketen vandaag de uitslag van een onderzoek onder 1021 klussers waarbij je na lezing de neiging krijgt om maar meteen het bijltje er bij neer te gooien. Want Nederlanders zijn grote klunzen als het op klussen aankomt. Ze vergeten spullen waardoor ze extra naar de bouwmarkt moeten, gereedschap gaat kapot of ze verwonden zichzelf.

Toch zegt 65% klussen leuk te vinden. Opmerkelijkste bevinding van Gamma: de mobiele telefoon is het ultieme gereedschap.

Vooral jongeren zijn dol op You Tube filmpjes waarin klussen worden uitgelegd. Gamma speelt daarop in en geeft deze week (herfstvakantie!) gratis ‘klus & click’ werkhandschoenen aan klussers. Met die handschoenen kun je makkelijk je mobieltje bedienen en dat is nodig want vooral jongeren hebben nauwelijks kluservaring.

Mannen onder de 24 jaar kunnen eerder een cake bakken dan een band vervangen, zo bleek al vijf jaar geleden uit Brits onderzoek en die jongemannen zijn nu 29. Ondertussen is You Tube enorm gegroeid en het geven van instructie gaat steeds meer in de vorm van bewegend beeld.

Misschien geen gek idee want wie heeft niet boven een gebruiksaanwijzing van Ikea gehangen met de gedachte; wat bedoelen ze dáár nou weer mee? Ikea denkt dat iedereen hun spullen in elkaar kan zetten, maar internet staat bol van hilarische filmpjes waarin Ikea kasten in elkaar klappen en bedden het begeven voordat ze in gebruik worden genomen.

Recentelijk liet Ikea weten de Amerikaanse online-klusdienst TaskRabit te willen overnemen. Via dat platform kunnen consumenten klusjesmannen bestellen die niet alleen je kast of bed in elkaar schroeven, maar ook andere klusjes of kleine verbouwingen kunnen uitvoeren. Blijkbaar zijn Amerikanen niet zo handig. Of gaat de politieke verschuiving naar rechts gepaard met een verruiming van het aantal mensen met twee linkerhanden?

Ondertussen, het is tenslotte herfstvakantie, is half Nederland bezig met klussen en verfraaiing en verandering van het interieur. Dus als u de buurvrouw in de huiskamer ziet staan met een kwast en haar smartphone in de hand dan is zij niet bezig met een selfie, maar checkt zij even een filmpje op You Tube.

Als u de buurman buiten op een trap ziet staan met in de ene hand een pot verf en in de andere een mobieltje dan is hij niet bezig om het fraaie resultaat van zijn werk vast te leggen. Nee, hij heeft net een foto gestuurd naar vrienden/kennissen, familieleden met de vraag: help, hoe moet ik nu verder??? 

Nog een fijne vakantie!

Aribert Guiking

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten