Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Koelnmesse: meubelbeurs IMM kan gehouden worden

Hoewel in Duitsland het verbod op grote evenementen tot eind van dit jaar is verlengd, heeft dat geen gevolgen voor vakbeurzen. Daarom kan de IMM in Keulen in januari 2021 gewoon doorgaan, zo stelt de beursorganisatie.
 


Hoewel vorige week de Duitse federale overheid besloot om het verbod op het houden van grootschalige evenementen vanwege corona te verlengen tot eind dit jaar heeft dat geen gevolgen voor vakbeurzen, zo laat Koelnmesse weten. De beperkingen gelden voor grote bijeenkomsten zoals volksfeesten, concerten en sportevenementen. Bovendien is het verbod alleen van toepassing op grote evenementen waarbij contactopsporing en naleving van hygiënevoorschriften niet mogelijk is. Op grond hiervan laat de organisatie van de IMM (18 t/m 24 januari in Keulen) weten dat de beurs wat hen betreft gewoon kan doorgaan.

Centrale en decentrale bevoegdheden
Daarbij verwijst de organisatie naar de beslissing van de deelstaat Nordrhein-Westfalen die al eerder liet weten dat beurzen en vakcongressen sinds 30 mei jl. weer zijn toegestaan, mits de juiste beschermings- en hygiëneconcepten in acht worden genomen. Want hoewel de Duitse centrale overheid een grote rol heeft bij het indammen en controleren van allerlei zaken rond de coronapandemie, hebben de afzonderlijke deelstaten binnen de landelijke richtlijnen een zekere vrijheid om zelf keuzes te maken.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten