Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Koelnmesse neemt beurs ZOW over

De Koelnmesse neemt de ZOW over, schrapt hiervoor de editie van 2017 en stapt over op een tweejaarlijkse cyclus. In de tussenliggende jaren wordt de (ook tweejaarlijkse) toeleveringsbeurs Interzum gehouden.

Met de overname van de ZOW verstevigt de Koelnmesse haar positie als belangrijke speler die diverse platformen aanbiedt voor de meubelhandel en meubelindustrie. De ZOW is een regionale en nationale beurs rond de stad Bad Salzuflen in Nordrhein-Westfalen, een centrum van de Duitse meubelindustrie. De beurs werd ieder jaar in februari gehouden, kort na de IMM in Keulen. Hoewel de IMM zich profileert als beurs voor de internationale markt en de ZOW meer nationaal en bovenregionaal is gepositioneerd, zaten de beurzen deels in elkaars vaarwater.

Afwisselend ZOW en Interzum
Met de overname van de ZOW is de Koelnmesse van deze strijd verlost en kan de ZOW zich richten op het versterken van de eigen positie. De laatste jaren had de beurs namelijk te maken met een terugval in bezoekers en deelnemers. Tegelijkertijd verstevigt de Koelnmesse haar positie door de ZOW voortaan om het jaar te houden en niet meer ieder jaar. In het tussenliggende jaar is er dan optimale aandacht voor de Interzum in Keulen, een belangrijke beurs voor de toeleveranciers van de meubelindustrie en interieurbow die van oudsher een tweejaarlijkse cyclus hanteert. Het betekent dat de geplande ZOW in 2017 niet doorgaat en de eerstvolgende editie in februari 2018 zal plaatsvinden. Interzum wordt gehouden in mei 2017.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten