Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Koelnmesse start internationaal onderzoek naar ‘wonen’

De Koelnmesse doet wereldwijd onderzoek naar de woonsituatie van mensen. Onderdeel daarvan is dat mensen zelf foto’s kunnen opsturen van de manier waarop zij wonen.

De Messe Koeln, beter gezegd de organisatie van meubelbeurs IMM, wil weten hoe mensen wonen. Want fabrikanten, ontwerpers, retailers en interieurarchitecten bezoeken weliswaar de beurs om te kijken wat voor (nieuwe) producten er op de markt zijn, maar voor wie maken zij die meubels en hoe leven die mensen eigenlijk? Hoe kom je daar achter? De beursorganisatie gaat dat onderzoeken door mensen zelf informatie te laten aanleveren. Via de site theworldathome.info kun je een vragenlijst invullen over de eigen woonsituatie en een foto daarvan opsturen.

Geen selfie maar een sofie
Door middel van de ingevulde vragenlijsten en een sofie (een selfie met je eigen sofa) hoopt de KoelnMesse inzicht te krijgen in de manier waarop gewone mensen wonen. Uit de via de site verzamelde informatie wil de organisatie via foto’s en een ‘trendinstallatie’ op de beurs het resultaat laten zien. Daarmee hoopt men duidelijk te maken dat ondanks de globalisering er nog steeds sprake is van duidelijke smaakverschillen en dus van verschillende markten. In principe kan iedereen meedoen, maar in een nieuwsbrief laat de beursorganisatie weten dat het zal gaan om een viertal landen; Duitsland, Rusland, China en de Verenigde Staten. Dat zijn de landen die er speciaal zullen worden uitgelicht.

Praktisch doel
Naast de woonkamer zijn de onderzoekers ook geïnteresseerd in de manier waarop mensen koken, slapen en werken in huis, dus ook daarvan kan je foto’s opsturen en vragenlijsten invullen. Het uiteindelijke doel is om de designers, fabrikanten, architecten, winkeliers en retailers in de woonbranche die de beurs in Keulen gebruiken om zich te oriënteren te laten zien wat de realiteit is waarvoor zij kunnen ontwerpen, produceren en verkopen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten