Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Koningsdag 2015: weg met die meuk

Vandaag is het Koningsdag en ruimt Nederland zolders op. Kleding, huisraad en rommeltjes voor het interieur krijgen zo (wellicht) een andere eigenaar.

Vandaag is half Nederland een beetje ondernemer en kijkt de Belastingdienst niet mee. Zolders zijn leeggehaald, kinderkamers uitgeruimd, boekenkast geplunderd en schuren kaalgeplukt. Kinderen en volwassenen doen hun oude spullen weg en hopen zo wat bij te verdienen. Kleding, speelgoed, oud serviesgoed en allerlei prullaria worden vandaag betast en bekeken en gaan weg voor een prikkie. Meubilair is er meestal nauwelijks bij want een bank of kast is te groot en te zwaar om mee te nemen. Kleine stoeltjes, krukjes en tafeltjes lukt nog wel en zeker accessoires.

Opbrengsten
Hoeveel het oplevert, verschilt nogal. Het varieert van een paar tientjes tot dik over de duizend euro. Vorig jaar was het gemiddelde 90 euro, dit jaar naar schatting 92 euro. Zelf eten en drinken verkopen kan lekker verdienen. Een riedelltje op de blokfluit of wat akkoorden op de gitaar is vooral rendabel als je heel jong bent. Of gewoon heel goed en je een mini concertje kunt geven. In grote steden als Amsterdam springen slimmerds in de mogelijkheden die Airbnb biedt; je huis of een kamer verhuren aan mensen die van buiten komen. De prijzen zij tot driemaal zo hoog als normaal. In 2012 werd naar schatting 295 miljoen euro omgezet op vrijmarkten. In 2013 was dat 315 miljoen.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten