Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Korte adempauze voor Steinhoff International

Steinhoff krijgt van schuldeisers even de tijd voor het invoeren van een herstructureringsplan. Tot 30 juni zullen zij geen juridische procedures beginnen tegen het in zwaar weer verkerende concern.



Steinhoff is bezig met een herstructureringsplan dat cruciaal is voor het voortbestaan van het bedrijf. Met dit plan wil Steinhoff het terugbetalen van 9,6 miljard euro aan leningen drie jaar uitstellen. Doordat schuldeisers hebben toegezegd tot 30 juni geen juridische procedures te beginnen, gaat bij Steinhoff de ergste druk even van de ketel. Om welke schuldeisers het precies gaat, is niet bekend maar volgens Steinhoff gaat het om 'een meerderheid'.

Kika/Leiner
Hoewel de problemen bij Steinhoff gigantisch zijn vanwege een boekhoudschandaal en door het hele concern lopen, heeft de Oostenrijkse meubelretailer Kika/Leiner zijn eigen problemen en die zijn vrij acuut. Kredietverzekeraars willen toeleveranciers van Kika/Leiner, een van de vele dochterbedrijven van Steinhoff, niet meer verzekeren vanwege een te hoog risico. Een mogelijkheid is de verkoop van deze dochter en de Oostenrijkse retailer XXXLutz heeft al belangstelling getoond. Door de mogelijke verkoop van Kika/Leiner krijgt moederconcern Steinhoff contant geld in het laadje wat gebruikt kan worden om elders gaten te dichten.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten