Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Kratstoel in tropische verpakking

De kratstoel van Gerrit Rietveld is er nu ook in een tropische versie. DTP Import levert een look a like van het model in teak, compleet met zit- en rugkussen.

 

 

Pallets worden al jaren gebruikt om er meubels van te maken. Een compleet pallet wordt, al dan niet op wielen, makkelijk  getransformeerd tot tafel en delen dienen als materiaal voor banken of andere meubels. Er zijn complete bouwpakketten beschikbaar waarmee je je 'eigen' meubel kunt maken.
In de jaren dertig van de vorige eeuw waren er nog geen pallets, maar wel houten kratten. Die dienden als basismateriaal voor de kratstoel, een ontwerp uit 1934 van Gerrit Rietveld. Een 'origineel' exemplaar wordt geleverd door Rietveld Originals, maar bouwtekeningen zijn zo van internet te plukken.

Gestoffeerde versie
Een andere en geheel nieuwe versie wordt geleverd door DTP (Design Trading Products) uit Mijdrecht dat afgelopen week op de Meubelbeurs Brussel een hedendaagse versie toonde. Deze is gemaakt van teak en volledig gestoffeerd, dat wil zeggen voorzien van zit- en rugkussen. Het is onderdeel van het label d-Bodhi, een collectie meubelen van gerecycled teakhout. 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten