Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Kunstzinnige karpetten

The Woolstudio introduceert een zestal karpetten die zijn gebaseerd op werk van kunstschilder Willem Schrofer en diens zoon grafisch ontwerper Jurriaan Schrofer.

Willem Schrofer (1898-1968) schilderde in diverse stijlen en uit zijn oeuvre koos de Woolstudio een drietal schilderijen die zijn ‘omgevormd’ tot een karpet. Hierboven Big Circle Abstract uit 1928. Het kleed is, zoals alle andere karpetten in de collectie, gemaakt van 100% wol en is leverbaar in iedere afmeting.

Grafische ontwerpen
Ook Jurriaan Schrofer (1926-1990), experimenteerde met uiteenlopende technieken en werd vooral bekend als grafisch ontwerper. Zo maakte hij ontwerpen voor boekomslagen, affiches, postzegels, logo’s en agenda’s. De cover van het jaarverslag van het Genootschap voor Reclame uit 1970 toont een voorbeeld van zijn typografisch werk en is de basis voor een tapijt (zie foto hierboven).

Wie goed kijkt, ziet letters in het tapijt. ‘Regel’ 1: Genootschap, regel 2: voor reclame, regel 3: jaarverslag, waarbij alles in HOOFDLETTERS staat. Vanaf regel 4 wordt dit herhaald, dus regel 1 en regel 4 zijn gelijk, regel 2 is gelijk aan regel 5 enzovoort.

Werk van drie generaties bijeen
Initiatiefnemer van de tapijtcollectie is interieurdesigner Frans Schrofer, de zoon van Willem. Frans Schrofer maakte onder meer ontwerpen voor Leolux, Metaform, Harvink, Durlet en Molinari. Ook ontwierp hij tuinmeubelen, verlichting en glaswerk. Werk van hem, zijn vader en grootvader zijn vanaf medio oktober te zien in de studio van Frans Schrofer, het Schrofer Design Home in Den Haag.
 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten