Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Kvadrat neemt Verosol over en gaat samenwerken met Coulisse

De Deense textielfabrikant Kvadrat is de nieuwe eigenaar van raambekledingsfabrikant Verosol en sluit tegelijkertijd een joint venture met Coulisse, leverancier van hardware en stoffen voor raambekleding.

V.l.n.r.: Christiaan Roetgering en Maurice Roetgering (eigenaren Coulisse), Anders Byriel (topman Kvadrat), Christian Baum Blaak√¶r (directeur Kvadrat Shade) en Jasper Hoek (directeur Verosol).

Het is Eibergen gevestigde Verosol is specialist in het ontwerpen en produceren van functionele doeken voor binnenzonwering en is met name bekend vanwege de gemetalliseerde plissés. Daglichtregulering en warmtewering gaan daarbij hand in hand. Kvadrat en Verosol werken al langer samen en die verbintenis wordt nu verstevigd. 'Deze nieuwe stap is een perfecte match voor beide bedrijven. Het brengt expertise op het gebied van hoogwaardige raambekleding samen en zal ons vooral internationaal veel nieuwe mogelijkheden geven',aldus Jasper Hoek, ceo van de Verosol Group.

Samenwerking met Coulisse
Tegelijkertijd met de overname van Verosol sloot Kvadrat deze week een joint venture met Coulisse, gevestigd in Goor. Coulisse is ontwikkelaar, importeur distributeur van met name hardware voor raambekleding, maar houdt zich ook bezig met stofontwikkeling en motorisering van raamdecoratie. Kvadrat gaat een samenwerking aan met Coulisse onder de naam Kvadrat Shade en deze wil de beste oplossingen op het gebied van functionaliteit, comfort en duurzaamheid op het gebied van raambekleding bieden. Belangrijke doelgroepen hiervoor zijn architecten en grote bedrijven

Dealernetwerk blijft
Kvadrat Shade gaat eigen collecties ontwerpen en de de eerste zal bestaan uit een collectie rolgordijnen die wordt ontwikkeld in samenwerking met de designers Ronan & Erwan Bouroullec. Ook Verosol zal bijdragen aan de verdere invulling van de joint venture; het gaat doek leveren aan Kvadrat Shade. Voor klanten van Verosol in Nederland zal er weinig veranderen, het dealernetwerk blijft in stand.

Overnames
Het Deense Kvadrat heeft ruim vijftig jaar ervaring met het ontwikkelen van textiel en werkt daarvoor veel samen met internationale topdesigners. Regelmatig doet het bedrijf overnames, zeker ook in Nederland. Zo werd in juni 2018 het in Tilburg gevestigde Febrik overgenomen, een textielontwikkelaar die sterk is in gebreid textiel. Eind vorig jaar werd een meerderheidsbelang verworden in weverij Gaudium uit Winterswijk, jarenlang een belangrijke toeleverancier voor de stoffen van Kvadrat.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2022 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten