Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Kwantum boekt meer omzet en winst

Kwantum boekte in 2017 een omzet van 241,5 miljoen euro, een stijging van 7%. De winst steeg met ruim 20% tot 8,4 miljoen euro, zo blijkt uit het jaarverslag.De omzet in Nederland klom met 7%, terwijl deze in België steeg met bijna 10%. Van de totale omzet kwam 93% van de Nederlandse winkels. In Nederland heeft de keten rond de honderd winkels, in België 12. Op termijn denkt de retailer aan zo'n dertig filialen in Vlaanderen. Er wordt gedacht aan het openen van (kleine) stadswinkels

Eigen merk
Kwantum bevindt zich in een overgangsfase en is bezig om het wat oubollige imago van zich af te schudden. In februari werd een eigen merk gelanceerd dat wordt ingevuld door een drietal bloggers/influencers. Hiermee probeert de woonwinkelketen en jonge doelgroep aan te spreken.


Vernieuwd management
Kwantum is in handen van investeringsmaatschappij Gilde Equity Management dat de dat de formule eind 2015 overnam van de inmiddels failliete Macintosh Retail Groep. Gilde is ook eigenaar van Leen Bakker. Bij beide formules is sinds de overname het management deels vervangen.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten