Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Kwantum opent grote winkel bij Groningse binnenstad

Op 16 mei opent Kwantum in Groningen een nieuwe winkel met een groter assortiment dan gebruikelijk en een andere indeling. De winkel komt op loopafstand van de binnenstad.

 


De nieuw te openen winkel heeft twee bijzondere kenmerken: zij is groter dan gebruikelijk (2.800 vierkante meter) en is niet gevestigd in de periferie, maar op loopafstand van het Groningse centrum. Het assortiment van de nieuwe winkel wordt groter, de indeling en belichting wordt aangepast en er zal meer ruimte zijn voor maatwerk producten. Met de nieuwe winkel (er is al een andere Kwantum vestiging in Groningen) speelt het bedrijf in op de trek naar binnensteden van winkels die voorheen in het buitengebied waren gevestigd. Directeur Rob Berns: 'Jongeren gaan niet meer naar de weidegebieden voor spullen.'

Meer omzet en meer winst
De opening van de winkel in Groningen is een uitwerking van de transformatie die Kwantum doormaakt. Zo werden op andere plaatsen al meerdere winkels aangepakt.
Ook bedrijfseconomisch laat de keten veranderingen zien. Zo steeg afgelopen jaar de omzet naar 247,8 miljoen euro terwijl dat in 2017 nog 241,5 miljoen was. Het leeuwendeel daarvan kwam uit Nederland met 229,3 miljoen euro, een toename van ruim 4,5 miljoen. De omzet in Belgiƫ groeide van 16,7 naar 18,5 miljoen euro.


 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2023 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten