Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Kwantum verkocht aan investeringsmaatschappij

Kwantum is verkocht aan investeerder Gilde Equity Management voor 28 miljoen euro. De verkoop heeft geen gevolgen voor de medewerkers van Kwantum. Het hoofdkantoor en distributiecentrum blijven in Tilburg.

Kwantum stond al een tijdje in etalage omdat het moederbedrijf Macintosh zich wil concentreren op de schoenenmarkt met merken als Scapino, Invito, Dolcis, Steve Madden en Manfield. Met de opbrengst van de verkoop wil Macintosh schulden aflossen. De verkoop volgt nadat eerder dit jaar de schoenenwinkels in Engeland werden verkocht. In beide gevallen ontving Macintosh miljoenen minder dan waarvoor de bedrijven in de boeken stonden. De klanten zullen weinig merken van de verkoop. De directie blijft zitten, er worden geen medewerkers ontslagen en zowel hoofdkantoor als blijven in Tilburg gevestigd.

Discountformule
Kwantum noemt zichzelf marktleider in het bekleden van ramen, vloeren en wanden en heeft 100 winkels in Nederland en negen in België. Het bedrijf werd in 1976 opgericht door Joop Steenbergen en was vanaf het begin een discountformule waarbij naast een kernassortiment van vloerbedekking (met veel rollen tapijt) en gordijnen ook ruimte was voor partijenhandel. Dat varieerde van plakband tot fietsen en Kwantum was in feite een voorloper van hoe nu Action opereert. In 1986 verkocht Steenbergen het bedrijf aan Macintosh die volgens hem te weinig oog had voor ‘handel’. Steenbergen liet begin dit jaar weten belangstelling te hebben om samen met anderen Kwantum te willen terugkopen, maar hij werd nooit gezien als serieuze partner door de directie.

 

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2021 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten