Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Laatste voorjaarsbeurs HTC zondag van start

Zondag begint de voorjaarsbeurs in het HTC onder de naam Home Trade Center Vakdagen. Het is de laatste keer want vanaf september zal de beurs nog maar eenmaal per jaar worden gehouden, altijd in het najaar.

De beurs in Nieuwegein start zondag met de zogenaamde consumentendag en de dagen erna zijn voor de vakhandel. Op maandag, altijd de drukste dag, is er na afloop van de beurs een gratis diner voor bezoekers met live muziek. Dinsdag is stylistendag en zullen voor die beroepsgroep diverse activiteiten worden georganiseerd. Woensdag is de afsluitende dag.

Veel nieuwkomers
Opvallend is het aantal nieuwkomers op de beurs en daarbij zitten verschillende bedrijven/merken die in een wat hoger segment opereren dan de gemiddelde HTC-exposant die zich richt op het middensegment. In hoeverre dit zal doorzetten, is niet duidelijk omdat de komende beurs, sinds vorig jaar de Home Trade Center Vakdagen geheten, de laatste zal zijn die vroeg in het jaar plaatsvindt. Vanaf september zal voortaan alleen in die maand nog een beurs worden georganiseerd. Dan zal ook de naam van het centrum zijn veranderd in De Woonfabriek.

Koerswijziging
De naamsverandering en het schrappen van de voorjaarsbeurs heeft te maken met de koerswijziging die eind vorig jaar is ingezet. Zo zal met ingang van dit jaar vier tot vijf keer het centrum geopend worden voor consumenten. Want, zo is de gedachte van de beursorganisatie, consumenten zoeken steeds directer contact met de makers van het product, dus breng hen in contact met die makers. Het zal voor zowel exposanten als bezoekers wennen worden en dat geldt ook voor de directie van het HTC. Met nadruk wordt gewezen op het feit dat de beurs niet meer als zodanig geëtiketteerd mag worden. Een persbericht voor de komende ‘beurs’ sluit echter af met de zin ‘De volgende editie van de Home & Interior vakbeurs vindt vooralsnog plaats van 14 t/m 17 september 2014.’

Meer informatie: www.hometradecenter.nl

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2020 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten