Yataz nieuws & blog


Zoek naar artikelen:

 

Label voor duurzame producten op beurs Ambiente

Voor Ambiente zijn een aantal bedrijven geselecteerd die een speciaal label meekrijgen omdat ze op een of andere manier het begrip duurzaamheid uitdragen. De bedrijven krijgen het label Ethical Style mee. Dat label is zichtbaar op de stands aanwezig.

Een meerkoppige jury selecteerde totaal 178 bedrijven die het label Ethical Style meekrijgen. Tijdens de beurs (12 t/m 16 februari) in Frankfurt zullen deze labels herkenbaar op de stands zichtbaar als oriëntatie voor bezoekers. Ook is er tijdens de beurs een klein boekje beschikbaar met daarin gegevens over de desbetreffende bedrijven. Om voor dit label in aanmerking te komen gebruikte de jury duurzaamheid als overkoepelend begrip. Het label voor producten uit de drie hoofdsegmenten van de beurs: Living, Dining en Giving.

Zeven categorieën
Duurzaamheid kan verwijzen naar het gebruik van herwinbare materialen (hout, bamboe), het productieproces (minder energie, hergebruik van water), fair trade (een ‘eerlijke prijs’ voor iedereen in de keten), producten die zijn gemaakt van gerecycled materiaal of naar de wijze waarop de exposant zich manifesteert (maatschappelijk verantwoord ondernemen). Ambiente onderscheidt hierbij totaal zeven verschillende categorieën.

Nederlandse geselecteerden
Van de in totaal 17 bedrijven die werden geselecteerd, komen er elf uit Nederland. Dat zijn Aladdin, Baskets, Beads & Basics, FairForward, Fairtrade Products Facilities, Handed By, Kinta, One World trade, Titicaca Trade, Zens Lifestyle Europe en Zenza.

<< Ga terug naar de vorige pagina

© 2024 YATAZ
Platform voor professionals in de woonbranche
MILNED Internetdiensten